Vols participar en un projecte de formació europeu? Tens experiència i formació en matèria d’assistència al detingut? Tens un bon nivell d’anglès acreditable? No ho dubtis, inscriu-te!
PROJECTE NETPRALAT
Aquest projecte té la finalitat de formar advocats/des en matèria de drets del detingut i les seves garanties, concretament a aplicar efectivament les directives de la UE i salvaguardar els drets de les persones detingudes en els procediments judicials previs al judici. El projecte es desenvoluparà en dues fases:
- Primera fase: Formació de formadors/es (36 professionals de 6 nacionalitats diferents), que s'impartirà en anglès. Període: de maig a juliol de 2019
- Segona fase: Els/les formadors/es de la primera fase s'encarregaran de formar 72 professionals de les nacionalitats participants (24 per nacionalitat). Període: de març a juny de 2020
“FORMACIÓ PER A PERSONES FORMADORES”
Us podeu inscriure en qualsevol de les 3 destinacions:
- Formació a Holanda (Maastricht). Un total de 12 alumnes per curs: 3 Espanya + 3 Lituània + 3 Polònia + 1 França + 1 Estònia + 1 Portugal.
Data: del 8 al de 10 maig 2019 (3 nits)
- Formació a Lituània (Vilnius). Un total de 12 alumnes per curs: 3 Espanya + 3 Lituània + 3 Polònia + 1 França + 1 Estònia.
Data: del 10 al 12 de juny de 2019 (3 nits)
- Formació a Espanya (Barcelona). Un total de 12 alumnes per curs: 3 Espanya + 3 Lituània + 3 Polònia + 1 França + 1 Estònia.
Data: del 09 al 11 de juliol de 2019 (3 nits)
Altres dades:
- Nombre de sessions per curs: 2 sessions d'1 dia cadascuna (dies contigus).
- Despeses de viatge i allotjament cobertes fins a un límit establert per la UE.
- Idioma de la formació: íntegrament en anglès.
El termini per registrar-se finalitza el 29 de març 2019
Per més informació: https://www.cicac.cat/2010/02/17430/
Objectiu de la formació:
- Millorar els coneixements teòrics i les habilitats pràctiques dels advocats/des penalistes, que són necessaris per a l'exercici efectiu del seu paper professional durant les fases del procediment previ, més concretament en l'assessorament dels clients i la protecció dels drets dels clients durant la fase de detenció i interrogatori.
- Desenvolupar habilitats jurídiques i de comunicació en el context de les consultes advocat-client en les fases prèvies al judici i en el context dels interrogatoris previs al judici;
- Abordar les necessitats psicosocials dels clients detinguts i la cooperació amb intèrprets (en cas de clients estrangers) en mòduls separats.
- El programa té com a objectiu fomentar el desenvolupament d'una pràctica de defensa penal activa, reflexiva i centrada en el client.
Costos del projecte de formació del formador
La participació a la formació és gratuïta. Els costos de viatge (fins a un determinat límit establert per la Comissió Europea), inclosos els allotjaments, seran reemborsats pels participants que viatgin a més de 100 km fins al lloc de la formació. Els àpats es proporcionaran durant la formació de forma gratuïta per a tots els participants.
Criteris d’elegibilitat per a participants
La formació està pensada per a advocats/des penalistes que compleixin els següents requisits:
- Estar col·legiat/da com exercent en qualsevol dels col·legis de l’advocacia de l’Estat espanyol (que hagi transcorregut un mínim de 5 anys des de la data de col·legiació)
- Idiomes: Anglès (preferiblement nivell advanced)
- Edat: A partir de 30 anys, i fins no haver superat l’edat de jubilació normativament establerta.
- Disponibilitat per viatjar
Criteris de selecció:
a) Mèrits: pels conceptes següents:
- Casos o assumptes referits a la matèria d’ASSISTÈNCIA AL DETINGUT, en l’àmbit de l’ordenament jurídic de l’estat espanyol, dirigits personalment com advocat/da titular. Es valoraran d’acord amb el nombre, tipus i complexitat dels mateixos.
- Assistència a cursos de formació especialitzada en la matèria.
- Nivell d’anglès oficial.
- Advanced i/ó Proficiency/ superior.
- Docència impartida, publicacions i altres activitats referides a l’advocacia.
b) Prova: prova pràctica oral d’habilitats per a la docència: dinàmica, transmissió de coneixement, incentivació, creativitat, comunicació, etc...
Procediment per a la tramitació de la sol·licitud:
- La sol·licitud s’ha de presentar d’acord amb el model vigent.
- S’hi ha d’adjuntar l’acreditació que es compleixen els mèrits i requisits exigits en les bases del concurs.
- Adjuntar un escrit de motivació (màxim 1/2 foli DN-4) pel qual es sol·licita participar en aquest projecte formatiu, així com una breu descripció de la seva implementació/execució en els col·legis de l’advocacia de l’estat espanyol.
- Signar el document de compromís amb les obligacions del projecte.
- La sol·licitud s’ha de presentar a la seu del CICAC, o bé telemàticament a l’adreça de correu electrònica: formacio@cicac.cat
- El CICAC tramitarà la sol·licitud a través de la seva Comissió d’avaluació.
- La Comissió d’avaluació rebutjarà la sol·licitud si constata que no es reuneixen els requisits d’aquestes bases.
- La comissió avaluadora podrà demanar a l’advocat/da sol·licitant informacions complementàries o aclariments sobre la documentació i informació que hagi presentat.
- Si falten documents o hi ha qualsevol deficiència la comissió avaluadora concedirà un termini de deu dies per aportar-los o per subsanar-la.
- Si no s’aporten els documents requerits o no s’esmena la deficiència en l’esmentat termini, la comissió avaluadora arxivarà definitivament la sol·licitud.
Documentació Obligatòria Sol licitud:
- Fotocòpia del DNI, NIE o d’altres.
- 1 fotografia de format carnet.
- Certificat col·legial de la data de col·legiació, de les baixes i altes posteriors i de les sancions imposades (amb menció del motiu, la sanció imposada, la seva durada i si ja s’han complert o bé estan complint-se o pendents de compliment).
Característiques de la documentació que ha d’acompanyar a la sol·licitud:
- Els documents que hagin de servir per acreditar els mèrits de l’advocat/da sol·licitant s’hauran d’aportar posant la màxima cura en la protecció del secret professional i en el respecte a la legislació sobre protecció de dades.
- Respecte els assumptes judicials o arbitrals, caldrà adjuntar còpia de la sentència o del laude on consti el nom de l’advocat/da sol·licitant. En tot cas caldrà ocultar les dades dels interessats.
- Respecte els assumptes no judicials caldrà adjuntar tota la documentació que l’advocat/da sol·licitant consideri adient per acreditar la seva intervenció.
- En tot cas caldrà portar un quadre en què es relacionin per separat els assumptes judicials dels no judicials, a fi de facilitar el seu còmput.
- S’ha d’aportar un currículum professional amb explicació de la documentació que s’aporta.
Documents
Contacte
-
Departamento Internacional ICAB
-
Formació ICAB - Comissió de Cultura
-
Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
08037 Barcelona , Barcelona (Espanya) - 93 601 12 80 / 93 496 18 80
- Fax: 93 215 04 29
- cultura@icab.cat
- formacio@icab.cat
-
Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)