L’ICAB commemora Sant Raimon de Penyafort amb prop de 40 actes i una oferta formativa que analitzarà les diferents novetats legislatives
La celebració del patró de l’advocacia es realitza enguany entre el 27 de gener i 12 de febrer sota el lema “La casa de la ciència jurídica”
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha dissenyat un programa ampli i transversal que, sota el lema “La casa de la ciència jurídica”, commemora la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort. Es tracta de prop de 40 actes, entre conferències formatives, homenatges, premis i visites culturals, concerts i activitats esportives que se es realitzaran fins al 12 de febrer. Podeu consultar el programa a www.santraimon.cat
El teatre marca l’inici de la festivitat de Sant Raimon
Avui, a les 21h, s’inicia el programa d’actes amb l’obra de teatre “Sobre el fenomen de les feines de merda”, comèdia, d’una de les companyies més importants de l’actual escena catalana: La Calòrica. Dirigits per Jordi Vidal, Oriol Guinart i Enric Cambray, el grup de Teatre de l’ICAB fa una reflexió sobre el món laboral.
Formació, eix central de la festivitat
Sant Raimon de Penyafort brinda l’oportunitat idònia per continuar oferint a l’advocacia una formació basada en el rigor i l’excel·lència, ja que l’exercici de la professió i la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania requereix dels professionals estar en disposició de donar sempre el millor servei. Per això, l’ICAB organitza entre el 6 i 9 de febrer, a partir de les 16h, prop de 20 conferències que serviran abordar temes d’actualitat des d’una vessant jurídica, com poden ser les noves formes de treball, l’ús de la Intel·ligència Artificial, les novetats i problemàtiques de la Llei 20/2022 de Memòria Democràtica i la fiscalitat en les crisis matrimonials. També s’analitzarà les condicions i limitacions dels interrogatoris en els judicis virtuals, l’estat actual de l’expedient electrònic, l’impacte en la justícia dels projectes d’eficiència processal, o l’especialització dels jutjats de família, entre d’altres temàtiques.
Aposta per la internacionalilzació
La internacionalització de l’advocacia també ocupa un lloc destacat en la festivitat d’enguany. Les tradicionals ‘Trobades de Barcelona-Memorial Jacques Henry’, que tindran lloc el 10 de febrer, a les 9h, abordaran “L’accés a la justícia i l’alleujament de la càrrega de treball del tribunal”. A través del ‘International brunch’, que se celebra l’11 de febrer, l’advocacia de Barcelona tindrà l’oportunitat de reforçar els llaços amb membres d’institucions i associacions internacionals.
Homenatge a l’advocacia: 10 de febrer, Sessió Solemne
L’essència de la festivitat de Sant Raimon recau en els homenatges a l’advocacia exercent. El 10 de febrer, a les 18h, el degà, Jesús M. Sánchez, i la vicedegana, Susana Ferrer, presidiran aquest acte on es lliuraran els diplomes i escuts d’or commemoratius a les 77 persones col·legiades que enguany compleixen 50 anys d’exercici.
La Sessió Solemne tindrà lloc de forma presencial a la Sala d’Actes i es retransmetrà per videostreaming a través de la pàgina web col·legial (www.icab.cat).
En el transcurs d’aquest acte també es lliuraran les Medalles de la Corporació, amb les quals es vol reconèixer a advocats i advocades, personalitats i entitats de la societat civil que hagin destacat per la seva trajectòria personal, professional, col·legial, institucional i social. També es farà el lliurament del Premi Felip Portabella i el Premi Reconciliació, que atorga el Patronat de la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort.
570 persones col·legiades compleixen enguany 25 anys de col·legiació a l’ICAB
570 col·legiats i col·legiades compliran els 25 anys d’exercici professional aquest 2023. Per aquest motiu es retrà homenatge a tots ells en tres sessions, que se celebraran els dies 31 de gener, 2 i 6 de febrer, a les 19h, a la Sala d’Actes. En el transcurs de la primera sessió es lliurà el Premi Feixó Carreras per a noves promocions, el Premi Memorial Degà Josep Joan Pintó Ruiz i el Premi In Memoriam Juan Carlos Elias. En la segona, el Premi Memorial Pedro Martín García i el Premi Luis del Castillo. En la darrera sessió es lliuraran el Premi Memorial Degà Roda i Ventura; els premis del Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany per a Noves Promocions i els premis del Concurs de Fotografia Photograficab, que versa sobre “La seu de l’ICAB a través del temps: de l’església de Sant Felip Neri al Palauet Casades”.
Missa i cerimònia civil en record dels advocats i advocades difunts
En record dels advocats i advocades col·legiats a l’ICAB que ens han deixat durant l’any 2022, el 7 de febrer, a les 18h, tindrà lloc la cerimònia Civil , i el 10 de febrer, a les 10h, s’oficiarà una missa a la Basílica de Santa Maria del Mar (Plaça de Santa Maria, 1) oficiada pel seu rector, el Mossèn Salvador Pié.
Completaran aquest ampli programa tot un ventall d’activitats solidàries, esportives, concerts de música, les visites culturals i el Diverticab.
Concert benèfic “Música per Ucraïna, un any després” i Rèquiem, a càrrec de la Coral de l’ICAB
El dilluns 30 de gener, a les 20h, se celebrarà un concert solidari en favor de les persones refugiades d’Ucraïna sota el títol “Música per Ucraïna, un any després”, al Palau de la Música.
L’Orquestra Simfònica i Cor de la Filharmònica de Khàrkiv, que actuen de forma altruista, interpretaran la simfonia ‘Aurora Europa’, al costat d'altres peces com la ‘9a Simfonia’ de Ludwig van Beethoven.
La realització del concert és una iniciativa del Col·legi Notarial de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’ICAB, del Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB); del Deganat de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya; del Consell de l'Advocacia Catalana (CICAC); i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya. La iniciativa també compta amb la col·laboració de la Fundació del Col·legi Notarial de Catalunya, entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat social donar suport a col·lectius desfavorits i vulnerables.
Els fons recaptats es destinaran a l'ajuda humanitària a favor dels projectes d'atenció de les persones refugiades i desplaçades a causa del conflicte procedents d'Ucraïna que duu a terme la Creu Roja, tant a Espanya com a la zona del conflicte.
Un any més la Coral del Col·legi també és protagonista de la festa de l’advocacia i ofereix per primer cop el “Rèquiem” de Mozart. L’actuació tindrà lloc el 9 de febrer, a les 20.30h, a l’Església de la Bonanova. Entrada lliure fins a completar l’aforament.
Pàdel i futbol femení i masculí
En l’àmbit esportiu, Sant Raimon de Penyafort es caracteritza pel seu tradicional quadrangular de futbol entre advocats, notaris, jutges i registradors i el partit de futbol femení, que es disputaran, el 3 de febrer, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque del RCD Espanyol de Barcelona. Aquest mateix dia, a les 11h, al Mèlichs Sports Club, se celebrarà el torneig de Pàdel.
El Diverticab, l’espectacle infantil per als fills i familiars de les persones col·legiades, tindrà lloc el 4 de febrer, a les 18h, a la Sala d’Actes de la seu col·legial. Un any més el “Mago KOKO” farà gaudir als més petits de la casa amb els seus trucs de màgia.
Les visites culturals a la Casa Amatller, Casa Rocamora, La Llotja, i el Palauet Casades, amb aforament limitat, tancaran aquest programa d’actes per commemorar la festivitat de Sant Raimon de Penyafort 2023. Podeu consultar el programa detallat a www.santraimon.cat
Contacte
-
Comunicació (Premsa, Web i revista Món Jurídic)
-
Mallorca, 283
08037 Barcelona , Barcelona (Espanya) - 93 496 18 85 / 93 496 18 80
- premsa@icab.cat; comunicacio@icab.cat
-
Mallorca, 283