Llei 15/2015, de 2 de juliol, de jurisdicció voluntària (BOE de 03/07/2015)
Com a criteri general, la Llei no estableix la preceptivitat de defensa mitjançant Advocat en els expedients que regula. De fet, en la majoria d’ells la intervenció d’advocat és potestativa (expedients d’adopció, de tutela i curatela, etc.). Tan sols és preceptiva per a determinats expedients (de l’àmbit mercantil), o des del moment en què es formuli oposició, o quan s’hagi de presentar recursos (de revisió i apel·lació)
El projecte preveu la tramitació d’expedients de jurisdicció voluntària davant de Jutges, Secretaris Judicials, Notaris, Registradors de la Propietat i Mercantils.
En els casos de separacions i divorcis, els Notaris i el Secretaris Judicials podran tramitar-les i acordar-les sempre que siguin de mutu acord i els cònjuges no tinguin fills menors no emancipats o amb capacitat modificada judicialment que depenguin d’ells. En els casos de separació o divorci de mutu acord davant Notari o Secretari Judicial els cònjuges ha de ser assistits per Advocat en exercici.
Aquest projecte modifica altres lleis vigents (a banda del Codi Civil i la LRC), com ara la LEC, la Llei del Notariat o el Text Refós de la Llei de societats de capital, entre d’altres.
Contacte
-
Comissió de Normativa
-
c/ Mallorca, 283
Barcelona, (Espanya) - normativa@icab.cat
-
c/ Mallorca, 283