Gran acollida de la Jornada sobre Aspectes Pràctics Processals de la Llei Orgànica 1/2025 celebrada a l'ICAB
Aquest dimarts, 14 de gener del 2025, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha celebrat, amb un altíssim seguiment, una jornada sobre els Aspectes Pràctics Processals de la Llei Orgànica 1/2025, de mesures en matèria d’eficiència del servei públic de justícia, una de les reformes més rellevants en l’àmbit judicial. La sessió ha comptat amb una gran participació de col·legiats i d'altres operadors jurídics: més de 300 inscrits de manera presencial al Palauet Casades i gairebé 2.000 participants on-line.
La jornada, organitzada per l’ICAB, conjuntament amb l’Il·lustre Col·legi de Procuradors de Barcelona, el Col·legi Notarial de Catalunya i els Registradors de Catalunya, ha estat una oportunitat per analitzar a fons les implicacions pràctiques de la nova Llei Orgànica 1/2025, aprovada el 2 de gener. Aquest nou marc jurídic introdueix mesures importants per millorar l'eficiència del servei públic de justícia i estableix una nova organització dels tribunals, establint mecanismes innovadors en la resolució de conflictes.
El degà de l’ICAB, Jesús M. Sánchez, ha estat l’encarregat d’inaugurar la primera sessió, juntament amb Javier Segura Zariquiey, degà de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, Vicente García-Hinojal, degà dels Registradors de Catalunya, i Raquel Iglesias, vicedegana del Col·legi Notarial de Catalunya. A l’acte inaugural també han assistit Maite Casado, secretària general del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i Verónica Ollé, directora general pel Servei Públic de Justícia.
El programa s’ha estructurat en quatre taules rodones centrades en temes de màxima actualitat per als professionals del Dret. La primera taula s’ha centrat en la nova organització judicial, encapçalada per la creació dels Tribunals d’Instància, una reforma que afectarà directament la gestió dels processos judicials. La segona taula ha abordat els MASC (Mecanismes Adequats de Solució de Controvèrsies), i s’ha centrat especialment en la mediació i conciliació.
La tercera taula s’ha enfocat a les modificacions en els processos declaratius. Finalment, la quarta taula s’ha centrat en els processos d’execució.
La formació contínua és un dels pilars fonamentals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que des de fa anys té una aposta ferma per posar a l'abast dels seus membres les últimes novetats legislatives i processals per a garantir una pràctica jurídica de qualitat. Aquest èxit de participació reafirma el compromís de l'ICAB amb la formació i el suport als professionals del Dret en moments de profundes transformacions legislatives com l'actual.
Contacte
-
Formació ICAB - Comissió de Cultura
-
Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
08037 Barcelona , Barcelona (Espanya) - 93 601 12 80 / 93 496 18 80
- Fax: 93 215 04 29
- cultura@icab.cat
- formacio@icab.cat
-
Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)